Podľa Hlinu by sa mal vyplácať k príspevku len pri narodení 1. dieťaťa

27.03.2013 Bratislava

Bratislava 27. marca (TASR) - Nezaradený poslanec Národnej rady (NR) SR Alojz Hlina žiada, aby príplatok k príspevku pri narodení dieťaťa dostávali rodičia iba na prvé dieťa.
Navrhuje to v novele zákona o príspevku pri narodení dieťaťa, ktorý predstavil poslancom na úvod desiateho rokovacieho dňa 16. schôdze parlamentu.
Z jeho iniciatívy je zrejmé, že poberatelia dávok v hmotnej núdzi a príspevkov k dávke v hmotnej núdzi nemajú dostávať príplatok vo forme peňazí, ale v nepeňažnom plnení od obce v spolupráci s platiteľom, príslušným Úradom práce, sociálnych vecí a rodiny. Hlina tvrdí, že štát jeho opatrením ušetrí ročne viac ako 17 miliónov eur.
Novelou zákona o vysielaní a retransmisii chce zase Hlina dosiahnuť, aby sa reklama na alkohol na televíznych obrazovkách neobjavovala skôr ako pred polnocou. V súčasnosti ju možno vysielať od 22.00 h. Nezaradenému poslancovi sa to zdá priskoro, keďže ju vtedy ešte môžu vidieť deti, ktoré reklama povzbudzuje v pití. Navrhuje preto rozšíriť zákaz vysielania reklamy a telenákupu na alkohol namiesto doterajšieho času od 6.00 h do 22.00 h na čas od 6.00 h do 24.00 h.
 

Vyberte región